ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Ρετσίνας

 

Εμφιαλωτήριο

Θέλαμε η ρετσίνα Μαλαματίνα να προσφέρεται παντού εμφιαλωμένη και το 1957 το πετύχαμε πρώτοι. Στη συνέχεια, για να καλύψουμε τη ζήτηση, μεταφέραμε το εμφιαλωτήριο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Το 1994 εκσυγχρονίσαμε το μηχανολογικό εξοπλισμό και η γραμμή εμφιάλωσης αυτοματοποιήθηκε πλήρως, αποκτώντας τη δυνατότητα να εμφιαλώνει 40.000 φιάλες την ώρα, με τον πλέον σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.


Με την προσθήκη 3 ανοξείδωτων δεξαμενών, η ικανότητα αποθήκευσης άγγιξε τους 1.500 τόνους ρετσίνας προς εμφιάλωση, η οποία μεταφέρεται με τον ιδιόκτητο στόλο υπερσύγχρονων βυτιοφόρων από τα οινοποιεία της εταιρείας.

Σήμερα, το εμφιαλωτήριο της Μαλαματίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης!

 

Οινοποιεία

Για την παραγωγή της ρετσίνας μας, ακολουθούμε πάντα μια αυστηρή διαδικασία!
Το παραγωγικό κέντρο της Μαλαματίνα βρίσκεται στη Βοιωτία και τα τελευταία χρόνια, με πολλή φροντίδα και σημαντικές επενδύσεις, έχουμε εκσυγχρονίσει τα Οινοποιεία μας, εξασφαλίζοντας αξεπέραστη ποιότητα στη ρετσίνα Μαλαματίνα.


~ Το Οινοποιείο του Φάρου ~

Το παλαιότερο και μεγαλύτερο Οινοποιείο δημιουργήθηκε το 1937 και, μέχρι σήμερα, διαθέτει πανελλήνια πρωτοπορία. Είναι από τα πρώτα οινοποιεία στη χώρα μας που εγκατέστησε τα πνευματικά πιεστήρια, το 1986. Διαθέτει 7 πνευματικά πιεστήρια που έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται μέχρι και 2.000 τόνους την ημέρα, 150 σύγχρονες ανοξείδωτες δεξαμενές με χωρητικότητα που αγγίζει τους 20.000 τόνους, εξελιγμένα συστήματα ψύξεως γλεύκους (μούστου) και τελευταίας τεχνολογίας βιολογικό καθαρισμό για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Οινοποιείο του Φάρου έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο οινολογικό εργαστήριο, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό ελέγχει κάθε στάδιο οινοποίησης, διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα της Ρετσίνας Μαλαματίνα.

 

~ Το Οινοποιείο Ριτσώνας ~

Το 2ο ιδιόκτητο Οινοποιείο δημιουργήθηκε για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της ρετσίνας μας. Το Οινοποιείο Ριτσώνας διαθέτει 3 πνευματικά πιεστήρια δυναμικότητας πατήματος 400 τόνων σταφυλιών την ημέρα, 38 σύγχρονες ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας 3.400 τόνων, εξελιγμένα συστήματα ψύξης και τελευταίας τεχνολογίας βιολογικό καθαρισμό για την προστασία του περιβάλλοντος.


~ Το Οινοποιείο Ασωπίας ~

Το 3ο Οινοποιείο δημιουργήθηκε το 2003. Η μονάδα κατασκευάστηκε στο κέντρο του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, όπου και εφαρμόστηκε από πλευράς τεχνολογίας ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στο χώρο της οινοποιίας. Διαθέτει 4 πνευματικά πιεστήρια με δυνατότητα να παραλαμβάνουν 700 τόνους σταφύλια την ημέρα, 103 σύγχρονες ανοξείδωτες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 10.300 τόνων, εξελιγμένα συστήματα ψύξης με δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου θερμοκρασίας του γλεύκους κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.